Lecsó háziasan
Csupa egészség
- Könnyű
- Gréta10-20 perc
- 2021-10-21254.75 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 254.75 |
kJ: | 1125.8 |
Szénhidrát: | 56.65 |
Amelyből cukrok: | 24.67 |
Zsír: | 3.75 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.25 |
Rost: | 9.5 |
Fehérje: | 7.45 |
Só: | 0.03 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 1kgParadicsom (általános)
- 1kgVöröshagyma (általános)
- 2ek. ( csapott )Cukor kristály (általános)
- 1kgPaprika, fehér (tv),lecsó (általános)
- 10mlOlaj Napraforgó olaj ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, hozzá adom paprikát, paradicsomot és készre főzöm. Amikor hozzá adom a paprikát akkor sózom, mert attól levet enged. Amennyiben az így engedett lé plusz a paradicsom leve nem elég, akkor kevés víz adható hozzá. A végén kevés cukorral elveszem a paradicsom savasságát. Tojással, virslivel, tarhonyával ízlès szerint dúsítható. Egy adag tápanyag értèkét láthatjátok.
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.